ثبت کسب و کار (تبلیغات)
تهران
select
اراک
اردبیل
ارومیه
اسلامشهر
اصفهان
اهواز
بابل
بجنورد
بندرعباس
بوشهر
پاکدشت
پردیس
پرند
تبریز
تربت حیدریه
تهران
خرم آباد
خمین
رباط کریم
رشت
زاهدان
زنجان
ساری
سبزوار
سمنان
سنندج
شهرک اندیشه
شهرکرد
شهریار
شیراز
طرقبه
فردیس
قزوین
قم
گرگان
گرمدره
گلندوک لواسان کوچک
لاهیجان
لواسان
محمودآباد
مشهد
نیشابور
همدان
ورامین
کرج
کرمان
یاسوج
یزد
جستجو:
در:
صفحه اصلی
دسته بندی مشاغل
Toggle
مشاهده تمامی فعالیت ها
آرایشی و بهداشتی
رستوران و تهیه غذا
ورزش ، سرگرمی و هنر
آموزش
الکترونیک و دیجیتال
پزشکی و سلامت
صنایع پوشاک
صنعت
خدمات عمومی و دولتی
لوازم ساختمان و منزل و راه سازی
حمل و نقل
خودرو
سفر و گردشگری
چاپ و تبلیغات
محله ها
ثبت کسب و کار
تبلیغات
مقالات
درباره ما
تماس با ما
ورود اعضا
ثبت نام در سایت
×
لطفاً جهت انتخاب ، بر روی شهر مورد نظر کلیک نمایید
صفحه اصلی
>
مقالات
>
ارتودنسی و مزایا و معایب آن
ارتودنسی و مزایا و معایب آن
ارتودنسی چیست؟
ارتودنسی دندان
یکی از مراحل دندان پزشکی است که به معنای ردیف کردن و مرتب شدن دندان ها است . در ارتودنسی دندان هایی که مرتب و درجای خود قرار ندارند را با استفاده از ابزار ارتودنسی در جای خود قرار داده و مشکلات نامرتبی دندان را رفع می کنند . زمانی که دندان ها در جای مناسب خود قرار نگیرند ، می توانند باعث عوارض زیادی شوند. زمانی که دندان ها در کنار هم و در جای خود قرار نگرفته باشند ، باعث میشود جویدن به درستی انجام نشود و می تواند مشکلات گوارشی نیز برای فرد ایجاد کند . ممکن است در برخی موارد باعث بوجود آمدن مشکلات لثه ای و همچنین به دندان های دیگر نیز آسیب وارد نمایند . از معایب دیگر دندان های ناهنجار ، آسیب زدن به زیبایی لبخند فرد است . همچنین وقتی که دندان ها به صورت مرتب و منظم در کنار یک دیگرو در جای مناسب خود قرار نگرفته باشند بهداشت و مراقبت از آن ها را دشوار میکند.
مزیت های ارتودنسی :
برگرداندن زیبایی به لبخند شما
افزایش مقاومت و استحکام و عمر دندان های شما
درست جویدن غذا
بهداشت و تمیزی دندان ها و...
در چه صورتی فرد نیاز به ارتودنسی دارد ؟
ارتودنسی، برای فهمیدن این موضوع باید به دکتر
دندانپزشک زیبایی
مراجعه کنید و ایشان می توانند تشخیص دهند که آیا دندان های شما احتیاج به ارتودنسی دارد یا خیر ؟ اما اگر دندان های شما نامرتب مانند دندان هایی که در تصویر زیر است باشد، دندان های شما به احتمال زیاد به ارتودنسی احتیاج دارد.
دیپ بایت (overbite ) :
یک همپوشانی عمودی غیر طبیعی بین دندانهای فوقانی و تحتانی وجود داشته باشد در این مدل دندان ها وقتی که روی هم قرار می گیرند ، دندان های بالایی بیش از حد جلو هستند و در مواردی که این اتفاق شدید تر باشد ، دندان های پایین به سقف دهان برخورد می کند .
اندربایت ( underbite ) :
در این گونه دندان ها ، یا دندان های جلویی بالا بیش از حد عقب هستند و یا دندان های جلویی پایین بیش از حد جلو هستند . تقریبا می توان گفت در مقابل یا مخالف دندان های دیپ بایت هستند .
کراس بایت (Crossbite ) :
در این مدل دندان ها ، دندان های بالا ، به درستی و منظم از لحاظ عرض روی دندان های پایین قرار نمی گیرند. در این مدل حداقل یک دندان نزدیک به زبان یا گونه است.
اوپن بایت (Open bite ) :
اوپن بایت به معنای نرسیدن دندان ها به یک دیگر می باشد. در این مدل، دندان های بالا و پایین در یک خط یا یک راستا قرار نمی گیرند و در هنگام فشرده شدن فضای خالی بین دندان های بالا و پایین وجود دارد.
فضای کم و ازدحام دندان یا (Crowding ) :
در این افراد به علت کوچک بودن فک و بزرگ بودن دندان های آن ها ، برای همه دندان ها فضای کافی وجود ندارد. و ممکن است باعث افتادن دندان روی یک دیگر نیز بشود.
فضای خالی بیش از حد بین دندان یا Spacing :
این افراد به دلیل افتادن دندان و یا کشیدن آن دچار فضای خالی اضافی در دهان خود می شوند و یا دندان های این افراد نمی توانند فضای داخل دهان آن ها را به درستی پر کند . از دلایل این نوع دندان ها، بزرگی فک یا می تواند کوچکی دندان نیز باعث شود.
ریورس بایت: (reverse bite)
دندان های فوقانی زمانی که روی دندان پایینی قرار می گیرند ، دندان های بالایی رو به داخل دهان و یا رو به زبان هستند .
انواع ارتودنسی :
1-ارتودنسی ثابت:
ارتودنسی ثابت ،ارتودنسی ثابت یکی از قدیمی ترین نوع
ارتودنسی دندان
می باشد و در این نوع ارتودنسی از براکت های سنتی و سیم استفاده می شود . جنس این نوع از ارتودنسی ها از نوع استیل است. این نوع ارتودنسی ها ثابت بوده و به این معنا است که بیمار تا پایان درمان ، نمی تواند آن ها را از دهان خود خارج کند . براکت ها بر روی جلوی دندان های قرار می گیرند و به وسیله سیم های فلزی به یک دیگر متصل می شوند .
مزایای ارتودنسی ثابت :
از ارتودنسی ثابت می توان برای درمان تقریبا تمامی ناهنجاری های دندانی استفاده کرد.
با این که این ارتودنسی ها قدیمی هستند اما در مقایسه با ارتودنسی های نامرئی و متحرک ، درمانی بهتر و با زمان کمتری دارد.
معایب ارتودنسی ثابت :
دشواری در بهداشت دندان :
به دلیل اینکه بیمار در زمان مصرف غذا و مسواک زدن نمی تواند این ارتودنسی ها را از دهان خود خارج کند، مراقبت از دندان ها برای بیمار سخت تر شده و باید با حساسیت بیشتری انجام شود .
در صورت آسیب به ارتودنسی و خراب شدن براکت یا کنده شدن سیم ها ، بیمار نمیتواند خود آن تعمیر کند و حتما باید به مطب مراجعه کند .
از دست دادن زیبایی لبخند در طول دوره درمان
به دلیل اینکه براکت ها به وسیله چسب به جلوی دندان ها می چسبند ، بعد از تمام شدن دوره درمان تاثیر آن برای روی دندان ها باقی می ماند.
ارتودنسی ثابت سرامیکی :
ارتودنسی ثابت سرامیکی این ارتودنسی شبیه به ارتودنسی ثابت است با این تفاوت که براکت های آن از جنس سرامیک می باشد.
مزایا ارتودنسی ثابت سرامیکی :
براکت های سرامیکی به علت جنس خاصی که در آن ها استفاده شده است دارای زیبایی خاصی نیز می باشند. این براکت ها به علت این که از جنس سرامیک هستند هم رنگ دندان ها می باشند و این مسئله باعث می شود که براکت های سرامیکی به سختی دیده شود. دیده نشدن این براکت ها و زیبایی آن ها در طول درمان زیبایی به لبخند فرد اضافه کرده و اعتماد به نفس آن را بالا می برد.
معایب ارتودنسی ثابت سرامیکی:
هزینه بالاتری نسبت ارتودنسی ثابت دارد.
2- ارتودنسی متحرک:
در ارتودنسی متحرک بیمار خود می تواند در زمان غذا خوردن و یا مسواک زدن ، آن را از دهان خود خارج کند.
مزایا ارتودنسی متحرک
حفظ زیبایی لبخند در طول درمان به نسبت ارتودنسی ثابت
مراقبت از دندان ها در این نوع ارتودنسی ساده تر است
برای درآوردن آن از دهان نیاز به مراجعه به متخصص نیست.
معایب ارتودنسی متحرک
ارتودنسی ثابت عملکرد نسبتا بهتری نسبت به ارتودنسی متحرک دارد
برای همه نوع دندان هایی که نیاز به ارتودنسی دارند نمی توان استفاده کرد.
ارتودنسی لینگوال
ارتودنسی لینگوال ارتودنسی نامرئی که نوعی ارتودنسی متحرک است یا همان ارتودنسی پشت دندانی می باشد . در این ارتودنسی همانند ارتودنسی ثابت دارای سیم و براکت است با این تفاوت که آن ها پشت دندان نصب و قرار داده می شوند .
مزایا ارتودنسی لینگوال
حفظ زیبایی لبخند: در این ارتودنسی در طول درمان زیبایی لبخند شما حفظ می شود ( پشت دندان ها قرار دارند و دیده نمی شوند.).
معایب :
هزینه بیشتر به نسبت ارتودنسی ثابت
مشکل تکلم، به دلیل اینکه پشت دندان است و زبان به آن برخورد می کند ، و بعد از مدتی به آن عادت خواهید کرد و می توانید همانند قبل صحبت کنید. مشکل مراقبت و مسواک در ارتودنسی لینگوال با حساسیت خیلی بیشتری می باشد تا پشت دندان ها به درستی تمیز شوند.
ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی نامرئی ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین ارتودنسی هایی هستند که در آن دیگر به شیوه سنتی از براکت و سیم استفاده نمی شود. در این ارتودنسی به وسیله عکس های دقیق و سه بعدی ، قالبی برای دندان های شما ساخته می شود که نامرئی بوده و این قالب بد فرمی دندان های شما را درمان می کند .در روش ارتودنسی نامرئی از براکت هایی استفاده می شود که بسیار شفاف بوده و همرنگ دندان است. جنس براکت ها در روش ارتودنسی نامرئی از پلاستیک و یا سرامیک می باشد. این روش درمان بسیار کارآمد می باشد. در صورتیکه بیمار هر نوع ناهنجاری داشته باشد، می توان از این روش استفاده نمود. براکت های همرنگ دندان بدون رنگ بوده و دیده نمی شوند. این روش دارای استحکام و زیبایی خوبی بوده و مشکلی برای زبان یا گفتار بیمار ایجاد نمی کند.
مزایا ارتودنسی نامرئی :
به دلیل متحرک بودن آن ، می توانید در هنگام غذا خوردن و مسواک زدن آن ها را به سادگی در بیاورید. مراقبت آسان از دندان، حفظ زیبایی به طور کامل به دلیل شفافیت فوق العاده این قالب ها ، در طول درمان شما ذره ای زیبایی لبخند خود را از دست نمی دهید. از شر براکت و سیم خلاص می شوید .
معایب ارتودنسی نامرئی :
هزینه بیشتر به نسبت سایر درمان های ارتودنسی ، پارگی و تغییر رنگ، از معایب این نوع
ارتودنسی دندان
می باشد.
ارتودنسی دیمون
در ارتودنسی دیمون از براکت های پیشرفته استفاده می کنند تا فشار به دندان ها را بسیار اصولی و به دقت انجام می دهد . از این ارتودنسی می توان نتایج فوق العاده و برای رفع شدن خیلی از مشکلات در ارتودنسی های سنتی استفاده کرد.یکی از جدیدترین روش های درمان ارتودنسی دیمون است . به طور معمول می بایست با استفاده از کش های بسیار کوچک سیم را به براکت های ارتودنسی متصل نمود ولی در روش دیمون از براکت هایی با قابلیت باز و بسته شدن کشویی استفاده می شود در سیستم دیمون (Damon) از طریق مکانیسم قفل و بستی که در آنها تعبیه شده است سیم به براکت متصل می شود.
سیستم دیمون به گونه ای است که دیگر نیاز به کشهای کوچک در اطراف هر براکت نیست و در نتیجه بیمار می تواند به راحتی اطراف سیم و براکت ها را تمیز کند. در حالی که در روش های معمول ارتودنسی میکرو ارگانیسمها به راحتی می توانند در اطراف کش ها تجمع نمایند و رعایت بهداشت را به ویژه برای کودکان کم سن دچار مشکل می کند. در این سیستم بهداشت اطراف براکت ها بهبود یافته و معضل تغییر رنگ کش های دور براکت از بین رفته است.
مزایا ارتودنسی دیمون :
ظاهر به نسبت زیباتر از ارتودنسی ثابت، پایین آوردن طول مدت درمان، فشار کمتر روی دندان ،مراقبت از دندان ها راحت تر بوده و باکتری های کمتری در بین آن ها جمع می شوند .
معایب ارتودنسی دیمون :
از دست دادن بخشی زیبایی لبخند هزینه بیشتر به نسبت ارتودنسی ثابت
متخصص ارتودنسی کیست ؟
متخصص ارتودنسی یا همان Orthodontist (ارتودنتیست) پس از اخذ دکترای عمومی دندان پزشکی ، وارد تخصص ارتودنسی میشوند . طول این دوره های آموزش در حدود 3 سال است و پس از این دوره مدرک تخصصی ارتودنسی خود را دریافت می کنند.
عوارض ارتودنسی :
عوارض ارتودنسی : بروز حساسیت دندانی به ارتودنسی ، عدم مراقبت و بهداشت صحیح در هنگام ارتودنسی و پوسیدگی دندان ،زخم شدن لثه و دهان در صورت برخورد با بریس و براکت و بروز مشکلات لثه
ارتودنسی اطفال:
ارتودنسی اطفال ارتودنسی در اطفال به عنوان یک روش پیشگیری یاد می شود و به وسیله این روش از نامرتبی دندان در بزرگسالی جلوگیری می کند.از مزایا ارتودنسی اطفال می توان به جویدن به درستی کودکان ، اصطلاح نامرتبی دندان و پیشگیری از نامرتب بودن دندان های آن ها در بزرگ سالی و افزایش اعتماد به نفس در کودکان.
ارتودنسی چیست؟
ارتودنسی
ارتودنسی قسمتی از دندان پزشکی است که در معنای لغوی به معنای ردیف کردن دندان است . در ارتودنسی دندان هایی که سر جای خود نیستند را با استفاده از ابزار ارتودنسی در سرجای خود قرار داده و مشکلات نامرتبی دندان را رفع می کنند . زمانی که دندان ها در جای مناسب خود قرار نگیرند ، می توانند عوارض بسیار زیادی را به وجود بیاورند. زمانی که دندان های به صورت ناهنجار در کنار هم قرار گرفته باشند ، در نتیجه جویدن به درستی انجام نمی شود و و می تواند مشکلات گوارشی نیز برای فرد ایجاد کند . ممکن است نیز در برخی موارد باعث بوجود آمدن مشکلات لثه ای شود و همچنین به بقیه دندان ها نیز آسیب وارد نمایند . و یکی دیگر از معایب دندان های ناهنجار ، از دست دادن زیبایی لبخند فرد است و ظاهر لبخند او آسیب وارد می کند. همچنین وقتی که دندان ها به صورت مرتب در کنار یک دیگر قرار نگرفته اند بهداشت و مراقبت از آن ها را دشوار میکند.
مزیت های ارتودنسی :
برگرداندن زیبایی به لبخند شما
افزایش استحکام و عمر دندان های شما
درست جویدن غذا
4- آسانی در به درستی تمیز کردن دندان ها و.................
در چه صورتی فرد نیاز به ارتودنسی دارد ؟
ارتودنسی
برای فهمیدن درست این موضوع حتما باید به پیش دکتر دندان پزشک مراجعه کنید و ایشان می توانند تشخیص دهند که آیا دندان های شما احتیاج به ارتودنسی دارد یا خیر ؟ اما اگر دندان های شما شرایطی مانند دندان های پایین دارد، دندان های شما به احتمال زیاد به ارتودنسی احتیاج دارد.
دیپ بایت (overbite ) :
در این مدل دندان ها وقتی که روی هم قرار می گیرند ، دندان های بالایی بیش از حد جلو هستند و در مواردی که این اتفاق شدید تر باشد ، دندان های پایین به سقف دهان برخورد می کند .
اندربایت ( underbite ) :
در این گونه دندان ها ، یا دندان های جلویی بالا بیش از حد عقب هستند و یا دندان های جلویی پایین بیش از حد جلو هستند . تقریبا می توان گفت در مقابل یا مخالف دندان های دیپ بایت هستند .
کراس بایت (Crossbite ) :
در این مدل دندان ها ، دندان های بالا ، به درستی از لحاظ عرض روی دندان های پایین قرار نمی گیرند. در این مدل حداقل یک دندان نزدیک به زبان یا گونه است.
اوپن بایت (Open bite ) :
اوپن بایت در معنای لغوی به معنای به نرسیدن دندان های به یک دیگر می باشد. در این مدل دندان های بالا و پایین در یک خط یا یک راستا قرار نمی گیرند و در هنگام فشرده شدن فضای خالی بین دندان های بالا و پایین وجود دارد.
فضای کم و ازدحام دندان یا (Crowding ) :
در این افراد به علت کوچک بودن فک و بزرگ بودن دندان های آن ها ، فضای برای همه دندان ها وجود ندارد. در این نوع دندان ها ممکن است باعث افتادن دندان روی یک دیگر نیز بشود.
فضای خالی بیش از حد بین دندان یا Spacing :
دندان های این افراد در مقابل افرادی است دچار شلوغی دندان هستند . این افراد به دلیل افتادن دندان و یا کشیدن آن دچار فضای خالی اضافی در دهان خود می شوند و یا دندان های این افراد نمی توانند فضای داخل دهان آن ها را به درستی پر کند . از دلایل این نوع دندان های بزرگی فک یا می تواند کوچکی دندان باشد .
ریورس بایت: (reverse bite)
در این دردندان ها فوقانی زمانی که روی دندان پایینی قرار می گیرند ، دندان های بالایی رو به داخل دهان و یا رو به زبان هستند .
انواع ارتودنسی :
انواع ارتودنسی
1-ارتودنسی ثابت:
ارتودنسی ثابت
ارتودنسی ثابت یکی از قدیمی ترین نوع های این درمان است و در این نوع ارتودنسی از براکت های سنتی و سیم استفاده می شود . جنس این نوع از ارتودنسی ها از جنس استیل است. این نوع ارتودنسی ها ثابت بوده و به این معنا است که بیمار تا پایان درمان ، نمی تواند آن ها را خود از دهان خود خارج کند . براکت های بر روی جلوی دندان های قرار می گیرند و به وسیله سیم های فلزی به یک دیگر متصل می شوند .
مزایا ارتودنسی ثابت :
از ارتودنسی ثابت می شود در درمان تقریبا تمامی ناهنجاری های دندانی استفاده کرد.
سنتی اما کارآمد
با این که این ارتودنسی ها قدیمی هستند اما در مقایسه با ارتودنسی های نامرئی و متحرک ، درمان شما بهتر و با زمان کمتری انجام می شود .
معایب ارتودنسی ثابت :
1-دشواری در بهداشت دندان : به دلیل اینکه بیمار در زمان مصرف غذا و مسواک زدن نمی تواند این ارتودنسی ها را دهان خود خارج کند، مراقبت از دندان های برای بیمار سخت تر شده و باید با حساسیت بیشتری انجام شود . 2-در صورت آسیب به ارتودنسی و خراب شدن براکت یا کنده شدن سیم ها ، بیمار نمیتواند خود آن تعمیر کند و حتما باید به مطب مراجعه کند .
از دست دادن زیبایی لبخند در طول دوره درمان
به دلیل اینکه براکت ها به وسیله چسب به جلوی دندان ها می چسبند ، بعد از تمام شدن دوره درمان تاثیر آن برای روی دندان ها باقی می ماند.
2- ارتودنسی متحرک:
ارتودنسی متحرک
منظور از ارتودنسی متحرک آن است که بیمار خود می تواند در زمان غذا خوردن و یا مسواک زدن آن را از دهان خود خارج کند.
مزایا ارتودنسی متحرک
حفظ زیبایی لبخند در طول درمان به نسبت ارتودنسی ثابت
مراقبت از دندان های در این نوع ارتودنسی ساده تر است
برای درآوردن آن از دهان نیاز به مراجعه به متخصص نیست.
معایب ارتودنسی متحرک
ارتودنسی ثابت عملکرد نسبتا بهتری نسبت به ارتودنسی متحرک دارد
برای همه نوع دندان هایی که نیاز به ارتودنسی دارند نمی توان استفاده کرد.
ارتودنسی ثابت سرامیکی :
ارتودنسی ثابت سرامیکی
این ارتودنسی شبیه به ارتودنسی ثابت است با این تفاوت که براکت های آن از جنس سرامیک است.
مزایا ارتودنسی ثابت سرامیکی :
1-تاثیر زیادی در زیبایی لبخند شما در طول درمان دارد به حدی که از فاصله حدود 1 متری نیز ارتودنسی شما قابل تشخیص نخواهد بود.
معایب ارتودنسی ثابت سرامیکی:
هزینه بیشتری به نسبت ارتودنسی ثابت
ارتودنسی لینگوال
ارتودنسی لینگوال
ارتودنسی لینگوال یا همان ارتودنسی پشت دندانی با آن نیز می گویند . در این ارتودنسی همانند ارتودنسی ثابت دارای سیم و براکت است با این تفاوت که آن ها پشت دندان نصب و قرار داده می شوند .
مزایا ارتودنسی لینگوال
حفظ زیبایی لبخند: در این ارتودنسی در طول درمان زیبایی لبخند شما حفظ می شود ( پشت دندان ها قرار دارند و دیده نمی شوند.) در کنار حفظ زیبایی می توانید تاثیر بالایی تقریبا هم اندازه ارتودنسی ثابت دارد.
معایب :
هزینه بیشتر به نسبت ارتودنسی ثابت در ابتدا به دلیل اینکه پشت دندان است و زبان با آن برخورد می کند ، کمی با مشکل تکلم مواجه خواهید شد و بعد از مدتی به آن عادت خواهید کرد و می توانید همانند قبل صحبت کنید. مشکل مراقبت و مسواک : در ارتودنسی ثابت نیز مراقبت از دندان ها نیز کمی سخت بود اما در ارتودنسی لینگوال باید این مراقبت با حساسیت خیلی بیشتری انجام شود تا پشت دندان ها به درستی تمیز شوند. ثابت هستند.
ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین ارتودنسی هایی هستند که در آن دیگر به شیوه سنتی از براکت و سیم استفاده نمی شود. در این ارتودنسی به وسیله عکس های دقیق و سه بعدی ، قالبی برای دندان های شما ساخته می شود که نامرئی بوده و این قالب بد فرمی دندان های شما را درمان می کند .
مزایا ارتودنسی نامرئی :
متحرک بودن آن شما می توانید در هنگام غذا خوردن و مسواک زدن آن ها را به سادگی در بیاورید. مراقبت آسان از دندان دیگر همانند ارتودنسی های ثابت مراقبت از دندان ها سخت نبوده و همانند روال عادی ادامه پیدا می کند. حفظ زیبایی به طور کامل به دلیل شفافیت فوق العاده این قالب ها ، در طول درمان شما ذره ای زیبایی لبخند خود را از دست نمی دهید. از شر براکت و سیم خلاص می شوید .
معایب ارتودنسی نامرئی :
هزینه بیشتر به نسبت سایر درمان های ارتودنسی این قالب ها بعد از مدتی ممکن است پاره شوند و یا رنگ بگیرند.
ارتودنسی دیمون
ارتودنسی دیمون از براکت های پیشرفته استفاده می کند تا فشار به دندان ها را بسیار اصولی و به دقت انجام می دهد . از این ارتودنسی می توان نتایج فوق العاده و رفع شدن خیلی از مشکلات ارتودنسی های سنتی استفاده کرد.
مزایا ارتودنسی دیمون :
ظاهر به نسبت زیباتر از ارتودنسی ثابت پایین آوردن طول مدت درمان فشار کمتر روی دندان مراقبت از دندان ها از ارتودنسی ثابت راحت تر بوده و باکتری های کمتری در بین آن ها جمع می شوند .
معایب ارتودنسی دیمون :
از دست دادن بخشی زیبایی لبخند هزینه بیشتر به نسبت ارتودنسی ثابت
متخصص ارتودنسی کیست ؟
متخصص ارتودنسی یا همان Orthodontist (ارتودنتیست) در کشور ما ابتدا پس اخذ دکترای عمومی دندان پزشکی ، در دوره های تخصصی شرکت کند و وارد تخصص ارتودنسی شود . طول این دوره های آموزش در حدود 3 سال است و پس از مدرک تخصصی ارتودنسی خود را دریافت می کنند. متخصصین ارتودنسی در مهر آن ها ، این تخصص درج شده است و نظام پزشکی نیز قابل رهگیری می باشد.
هزینه ارتودنسی به چه صورت است ؟
در بالا به طور خلاصه شما را با انواع ارتودنسی آشنا کردیم . اما هر مدل ارتودنسی را نمی توان برای هر دندانی استفاده کرد و دکتر پس از دیدن و معاینه دندان های شما ، به شما اعلام می کند که شما می توانید از کدام نوع ارتودنسی ها استفاده کنید. به طور مثال از ارتودنسی نامرئی نمی توان برای هر دندانی استفاده کرد و نمی تواند دندان های روی هم افتاده رو به خوبی ردیف کند . ارتودنسی ها نیز بسته به مدل و نوع آن نیز ، هزینه های آن متفاوت می شود . البته در هزینه ی ارتودنسی ، تخصص دکتر در نصب و انجام کارهای ارتودنسی ، نیز تاثیر دارد.
عوارض ارتودنسی :
برای رسیدن به نتیجه خوب در ارتودنسی ، باید بیمار با دکتر متخصص خود همکاری لازمه را داشته باشد تا روند درمان به بهترین شکل ممکن انجام شود. عوارض ارتودنسی : بروز حساسیت دندانی به ارتودنسی عدم مراقبت صحیح در هنگام ارتودنسی و پوسیدگی دندان زخم شدن لثه و دهان در صورت برخورد با بریس و براکت بروز مشکلات لثه
درمان ارتودنسی چه قدر زمان می برد ؟
طول درمان ارتودنسی به فاکتور های مختلفی از قبیل وضعیت دندان ها ، سن فرد ، میزان همکاری بیمار و نوع ارتودنسی مورد استفاده بستگی دارد. زمان تقریبی طول درمان ارتودنسی در حدود دو سال یا دو سال نیم است که این طول درمان میتواند کمتر یا بیشتر طول بکشد .
ارتودنسی اطفال:
ارتودنسی اطفال
ارتودنسی در اطفال به عنوان یک روش پیشگیری یاد می شود و به وسیله این روش از نامرتبی دندان در بزرگسالی جلوگیری می کند.از مزایا ارتودنسی اطفال می توان به جویدن به درستی کودکان ، اصطلاح نامرتبی دندان و پیشگیری از نامرتب بودن دندان های آن ها در بزرگ سالی و افزایش اعتماد به نفس در کودکان.
ارتودنسی چیست؟
ارتودنسی
ارتودنسی قسمتی از دندان پزشکی است که در معنای لغوی به معنای ردیف کردن دندان است . در ارتودنسی دندان هایی که سر جای خود نیستند را با استفاده از ابزار ارتودنسی در سرجای خود قرار داده و مشکلات نامرتبی دندان را رفع می کنند . زمانی که دندان ها در جای مناسب خود قرار نگیرند ، می توانند عوارض بسیار زیادی را به وجود بیاورند. زمانی که دندان های به صورت ناهنجار در کنار هم قرار گرفته باشند ، در نتیجه جویدن به درستی انجام نمی شود و و می تواند مشکلات گوارشی نیز برای فرد ایجاد کند . ممکن است نیز در برخی موارد باعث بوجود آمدن مشکلات لثه ای شود و همچنین به بقیه دندان ها نیز آسیب وارد نمایند . و یکی دیگر از معایب دندان های ناهنجار ، از دست دادن زیبایی لبخند فرد است و ظاهر لبخند او آسیب وارد می کند. همچنین وقتی که دندان ها به صورت مرتب در کنار یک دیگر قرار نگرفته اند بهداشت و مراقبت از آن ها را دشوار میکند.
مزیت های ارتودنسی :
برگرداندن زیبایی به لبخند شما
افزایش استحکام و عمر دندان های شما
درست جویدن غذا
4- آسانی در به درستی تمیز کردن دندان ها و.................
در چه صورتی فرد نیاز به ارتودنسی دارد ؟
ارتودنسی
برای فهمیدن درست این موضوع حتما باید به پیش دکتر دندان پزشک مراجعه کنید و ایشان می توانند تشخیص دهند که آیا دندان های شما احتیاج به ارتودنسی دارد یا خیر ؟ اما اگر دندان های شما شرایطی مانند دندان های پایین دارد، دندان های شما به احتمال زیاد به ارتودنسی احتیاج دارد.
دیپ بایت (overbite ) :
در این مدل دندان ها وقتی که روی هم قرار می گیرند ، دندان های بالایی بیش از حد جلو هستند و در مواردی که این اتفاق شدید تر باشد ، دندان های پایین به سقف دهان برخورد می کند .
اندربایت ( underbite ) :
در این گونه دندان ها ، یا دندان های جلویی بالا بیش از حد عقب هستند و یا دندان های جلویی پایین بیش از حد جلو هستند . تقریبا می توان گفت در مقابل یا مخالف دندان های دیپ بایت هستند .
کراس بایت (Crossbite ) :
در این مدل دندان ها ، دندان های بالا ، به درستی از لحاظ عرض روی دندان های پایین قرار نمی گیرند. در این مدل حداقل یک دندان نزدیک به زبان یا گونه است.
اوپن بایت (Open bite ) :
اوپن بایت در معنای لغوی به معنای به نرسیدن دندان های به یک دیگر می باشد. در این مدل دندان های بالا و پایین در یک خط یا یک راستا قرار نمی گیرند و در هنگام فشرده شدن فضای خالی بین دندان های بالا و پایین وجود دارد.
فضای کم و ازدحام دندان یا (Crowding ) :
در این افراد به علت کوچک بودن فک و بزرگ بودن دندان های آن ها ، فضای برای همه دندان ها وجود ندارد. در این نوع دندان ها ممکن است باعث افتادن دندان روی یک دیگر نیز بشود.
فضای خالی بیش از حد بین دندان یا Spacing :
دندان های این افراد در مقابل افرادی است دچار شلوغی دندان هستند . این افراد به دلیل افتادن دندان و یا کشیدن آن دچار فضای خالی اضافی در دهان خود می شوند و یا دندان های این افراد نمی توانند فضای داخل دهان آن ها را به درستی پر کند . از دلایل این نوع دندان های بزرگی فک یا می تواند کوچکی دندان باشد .
ریورس بایت: (reverse bite)
در این دردندان ها فوقانی زمانی که روی دندان پایینی قرار می گیرند ، دندان های بالایی رو به داخل دهان و یا رو به زبان هستند .
انواع ارتودنسی :
انواع ارتودنسی
1-ارتودنسی ثابت:
ارتودنسی ثابت
ارتودنسی ثابت یکی از قدیمی ترین نوع های این درمان است و در این نوع ارتودنسی از براکت های سنتی و سیم استفاده می شود . جنس این نوع از ارتودنسی ها از جنس استیل است. این نوع ارتودنسی ها ثابت بوده و به این معنا است که بیمار تا پایان درمان ، نمی تواند آن ها را خود از دهان خود خارج کند . براکت های بر روی جلوی دندان های قرار می گیرند و به وسیله سیم های فلزی به یک دیگر متصل می شوند .
مزایا ارتودنسی ثابت :
از ارتودنسی ثابت می شود در درمان تقریبا تمامی ناهنجاری های دندانی استفاده کرد.
سنتی اما کارآمد
با این که این ارتودنسی ها قدیمی هستند اما در مقایسه با ارتودنسی های نامرئی و متحرک ، درمان شما بهتر و با زمان کمتری انجام می شود .
معایب ارتودنسی ثابت :
1-دشواری در بهداشت دندان : به دلیل اینکه بیمار در زمان مصرف غذا و مسواک زدن نمی تواند این ارتودنسی ها را دهان خود خارج کند، مراقبت از دندان های برای بیمار سخت تر شده و باید با حساسیت بیشتری انجام شود . 2-در صورت آسیب به ارتودنسی و خراب شدن براکت یا کنده شدن سیم ها ، بیمار نمیتواند خود آن تعمیر کند و حتما باید به مطب مراجعه کند .
از دست دادن زیبایی لبخند در طول دوره درمان
به دلیل اینکه براکت ها به وسیله چسب به جلوی دندان ها می چسبند ، بعد از تمام شدن دوره درمان تاثیر آن برای روی دندان ها باقی می ماند.
2- ارتودنسی متحرک:
ارتودنسی متحرک
منظور از ارتودنسی متحرک آن است که بیمار خود می تواند در زمان غذا خوردن و یا مسواک زدن آن را از دهان خود خارج کند.
مزایا ارتودنسی متحرک
حفظ زیبایی لبخند در طول درمان به نسبت ارتودنسی ثابت
مراقبت از دندان های در این نوع ارتودنسی ساده تر است
برای درآوردن آن از دهان نیاز به مراجعه به متخصص نیست.
معایب ارتودنسی متحرک
ارتودنسی ثابت عملکرد نسبتا بهتری نسبت به ارتودنسی متحرک دارد
برای همه نوع دندان هایی که نیاز به ارتودنسی دارند نمی توان استفاده کرد.
ارتودنسی ثابت سرامیکی :
ارتودنسی ثابت سرامیکی
این ارتودنسی شبیه به ارتودنسی ثابت است با این تفاوت که براکت های آن از جنس سرامیک است.
مزایا ارتودنسی ثابت سرامیکی :
1-تاثیر زیادی در زیبایی لبخند شما در طول درمان دارد به حدی که از فاصله حدود 1 متری نیز ارتودنسی شما قابل تشخیص نخواهد بود.
معایب ارتودنسی ثابت سرامیکی:
هزینه بیشتری به نسبت ارتودنسی ثابت
ارتودنسی لینگوال
ارتودنسی لینگوال
ارتودنسی لینگوال یا همان ارتودنسی پشت دندانی با آن نیز می گویند . در این ارتودنسی همانند ارتودنسی ثابت دارای سیم و براکت است با این تفاوت که آن ها پشت دندان نصب و قرار داده می شوند .
مزایا ارتودنسی لینگوال
حفظ زیبایی لبخند: در این ارتودنسی در طول درمان زیبایی لبخند شما حفظ می شود ( پشت دندان ها قرار دارند و دیده نمی شوند.) در کنار حفظ زیبایی می توانید تاثیر بالایی تقریبا هم اندازه ارتودنسی ثابت دارد.
معایب :
هزینه بیشتر به نسبت ارتودنسی ثابت در ابتدا به دلیل اینکه پشت دندان است و زبان با آن برخورد می کند ، کمی با مشکل تکلم مواجه خواهید شد و بعد از مدتی به آن عادت خواهید کرد و می توانید همانند قبل صحبت کنید. مشکل مراقبت و مسواک : در ارتودنسی ثابت نیز مراقبت از دندان ها نیز کمی سخت بود اما در ارتودنسی لینگوال باید این مراقبت با حساسیت خیلی بیشتری انجام شود تا پشت دندان ها به درستی تمیز شوند. ثابت هستند.
ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین ارتودنسی هایی هستند که در آن دیگر به شیوه سنتی از براکت و سیم استفاده نمی شود. در این ارتودنسی به وسیله عکس های دقیق و سه بعدی ، قالبی برای دندان های شما ساخته می شود که نامرئی بوده و این قالب بد فرمی دندان های شما را درمان می کند .
مزایا ارتودنسی نامرئی :
متحرک بودن آن شما می توانید در هنگام غذا خوردن و مسواک زدن آن ها را به سادگی در بیاورید. مراقبت آسان از دندان دیگر همانند ارتودنسی های ثابت مراقبت از دندان ها سخت نبوده و همانند روال عادی ادامه پیدا می کند. حفظ زیبایی به طور کامل به دلیل شفافیت فوق العاده این قالب ها ، در طول درمان شما ذره ای زیبایی لبخند خود را از دست نمی دهید. از شر براکت و سیم خلاص می شوید .
معایب ارتودنسی نامرئی :
هزینه بیشتر به نسبت سایر درمان های ارتودنسی این قالب ها بعد از مدتی ممکن است پاره شوند و یا رنگ بگیرند.
ارتودنسی دیمون
ارتودنسی دیمون از براکت های پیشرفته استفاده می کند تا فشار به دندان ها را بسیار اصولی و به دقت انجام می دهد . از این ارتودنسی می توان نتایج فوق العاده و رفع شدن خیلی از مشکلات ارتودنسی های سنتی استفاده کرد.
مزایا ارتودنسی دیمون :
ظاهر به نسبت زیباتر از ارتودنسی ثابت پایین آوردن طول مدت درمان فشار کمتر روی دندان مراقبت از دندان ها از ارتودنسی ثابت راحت تر بوده و باکتری های کمتری در بین آن ها جمع می شوند .
معایب ارتودنسی دیمون :
از دست دادن بخشی زیبایی لبخند هزینه بیشتر به نسبت ارتودنسی ثابت
متخصص ارتودنسی کیست ؟
متخصص ارتودنسی یا همان Orthodontist (ارتودنتیست) در کشور ما ابتدا پس اخذ دکترای عمومی دندان پزشکی ، در دوره های تخصصی شرکت کند و وارد تخصص ارتودنسی شود . طول این دوره های آموزش در حدود 3 سال است و پس از مدرک تخصصی ارتودنسی خود را دریافت می کنند. متخصصین ارتودنسی در مهر آن ها ، این تخصص درج شده است و نظام پزشکی نیز قابل رهگیری می باشد.
هزینه ارتودنسی به چه صورت است ؟
در بالا به طور خلاصه شما را با انواع ارتودنسی آشنا کردیم . اما هر مدل ارتودنسی را نمی توان برای هر دندانی استفاده کرد و دکتر پس از دیدن و معاینه دندان های شما ، به شما اعلام می کند که شما می توانید از کدام نوع ارتودنسی ها استفاده کنید. به طور مثال از ارتودنسی نامرئی نمی توان برای هر دندانی استفاده کرد و نمی تواند دندان های روی هم افتاده رو به خوبی ردیف کند . ارتودنسی ها نیز بسته به مدل و نوع آن نیز ، هزینه های آن متفاوت می شود . البته در هزینه ی ارتودنسی ، تخصص دکتر در نصب و انجام کارهای ارتودنسی ، نیز تاثیر دارد.
عوارض ارتودنسی :
برای رسیدن به نتیجه خوب در ارتودنسی ، باید بیمار با دکتر متخصص خود همکاری لازمه را داشته باشد تا روند درمان به بهترین شکل ممکن انجام شود. عوارض ارتودنسی : بروز حساسیت دندانی به ارتودنسی عدم مراقبت صحیح در هنگام ارتودنسی و پوسیدگی دندان زخم شدن لثه و دهان در صورت برخورد با بریس و براکت بروز مشکلات لثه
درمان ارتودنسی چه قدر زمان می برد ؟
طول درمان ارتودنسی به فاکتور های مختلفی از قبیل وضعیت دندان ها ، سن فرد ، میزان همکاری بیمار و نوع ارتودنسی مورد استفاده بستگی دارد. زمان تقریبی طول درمان ارتودنسی در حدود دو سال یا دو سال نیم است که این طول درمان میتواند کمتر یا بیشتر طول بکشد .
ارتودنسی اطفال:
ارتودنسی اطفال
ارتودنسی در اطفال به عنوان یک روش پیشگیری یاد می شود و به وسیله این روش از نامرتبی دندان در بزرگسالی جلوگیری می کند.از مزایا ارتودنسی اطفال می توان به جویدن به درستی کودکان ، اصطلاح نامرتبی دندان و پیشگیری از نامرتب بودن دندان های آن ها در بزرگ سالی و افزایش اعتماد به نفس در کودکان.
برچسب ها :
•
ارتودنسی دندان
•
دندانپزشکی زیبایی
•
ارتودنسی متحرک
•
ارتودنسی لینگوال
•
ارتودنسی دیمون
سایر مقالات
کامپوزیت ونیر و لمینت دندان چه فرقی با هم دارند؟
مشاهده مقاله
همه آنچه که باید در مورد دوره های آموزشی کامپیوتر بدانیم
مشاهده مقاله
کابینت ممبران چیست و چه ویژگی خاصی دارد؟
مشاهده مقاله
انواع خدمات دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی
مشاهده مقاله
درب و پنجره upvc چیست؟ چه ویژگی هایی دارد؟
مشاهده مقاله
معرفی انواع متدهای خیاطی
مشاهده مقاله
چگونگی لکه برداری فرش
مشاهده مقاله
خدمات دندانپزشکی زیبایی شامل چه مواردی می شود؟
مشاهده مقاله
نحوه ی شستشو و تمیز کردن پرده با جنس های متفاوت
مشاهده مقاله
دوربین مداربسته تحت شبکه و مزایا و معایب آن
مشاهده مقاله
تفاوت بیمه عمر با بیمه تامین اجتماعی در چیست؟
مشاهده مقاله
خشکشویی مبل و فرش در منزل
مشاهده مقاله