ثبت کسب و کار (تبلیغات)
تهران
تغییر شهر
اراک
اردبیل
ارومیه
اسلامشهر
اصفهان
اهواز
بابل
بجنورد
بندرعباس
بوشهر
پاکدشت
پردیس
پرند
تبریز
تربت حیدریه
تهران
خرم آباد
خمین
رباط کریم
رشت
زاهدان
زنجان
ساری
سبزوار
سمنان
شهرک اندیشه
شهرکرد
شهریار
شیراز
فردیس
قزوین
قم
گرگان
گرمدره
لاهیجان
لواسان
محمودآباد
مشهد
نیشابور
ورامین
کرج
کرمان
یزد
جستجو:
در:
صفحه اصلی
دسته بندی مشاغل
مشاهده تمامی فعالیت ها
آرایشی و بهداشتی
رستوران و تهیه غذا
ورزش ، سرگرمی و هنر
آموزش
الکترونیک و دیجیتال
پزشکی و سلامت
صنایع پوشاک
صنعت
خدمات عمومی و دولتی
لوازم ساختمان و منزل و راه سازی
حمل و نقل
خودرو
سفر و گردشگری
چاپ و تبلیغات
محله ها
ثبت کسب و کار و تبلیغات
مقالات
درباره ما
تماس با ما
ورود اعضا
ثبت نام در سایت
×
لطفاً جهت انتخاب ، بر روی شهر مورد نظر کلیک نمایید
اراک
اردبیل
ارومیه
اسلامشهر
اصفهان
اهواز
بابل
بجنورد
بندرعباس
بوشهر
پاکدشت
پردیس
پرند
تبریز
تربت حیدریه
تهران
خرم آباد
خمین
رباط کریم
رشت
زاهدان
زنجان
ساری
سبزوار
سمنان
شهرک اندیشه
شهرکرد
شهریار
شیراز
فردیس
قزوین
قم
گرگان
گرمدره
لاهیجان
لواسان
محمودآباد
مشهد
نیشابور
ورامین
کرج
کرمان
یزد
صفحه اصلی
>
مقالات
>
مراحل خیاطی و مهارت هایی که در آموزش دوخت و خیاطی فرا میگیریم.
مراحل خیاطی و مهارت هایی که در آموزش دوخت و خیاطی فرا میگیریم.
نیاز و علاقه انسان ها به لباس باعث شده است، که دائما به دنبال آموزش دوخت و
خیاطی
باشند و باایجاد تنوع در این زمینه گستردگی زیادی ایجاد کنند، این تنوع شامل انواع مدل ها، تزیینات و حتی اکسسوری ها شده است.
حتما برای شما هم اتفاق افتاده است، لباسی را بپسندید ولی حین پرو متوجه شوید با اندام شما مطابقت ندارد، بعد از این موضوع شما به فکر آموزش دوخت و خیاطی می افتید، یا برای بعضی از شما اتفاق افتاده است، پس از سپری کردن زمان طولانی لباس مورد علاقه خود را پیدا نکرده باشید، شما هم به فکر افتادید تا دست به کار شوید و دوخت و دوز کنید، با یاد گیری خیاطی به راحتی می توانید خود را از خرید بی نیاز کنید، این امر باعث می شود تا حد زیادی پول صرفه جویی شود. ومهم تر اینکه باعث می شود شما از کار مثبتی که انجام می دهید احساس رضایت و خوشنودی داشته باشید.
پس به دنبال مکانی برای یاد گیری خیاطی باشید تا بتوانید مهارت های لازم برای دوخت و دوز حرفه ی را بدست آورید. در ادامه قصد داریم به بررسی تمام جوانب آموزش دوخت و خیاطی بپردازیم.
مهارت هایی که در خیاطی باید یاد گرفته شود
مهارت هایی که شما باید در پایان هر دوره
آموزش خیاطی
و دوخت کسب کنید شامل انتخاب مدل مناسب با ویژگی های فرد، اندازه گیری، الگو کشی و برش و دوخت است که در مورد هر کدام جداگانه صحبت خواهیم کرد.
برای بدست آوردن این مهارت ها شما با داشتن علاقه به طراحی و خلاقیت و با انتخاب یک متد آموزشی و گذراندن دوره آموزشی به طور حرفه ای مهارت دوخت و خیاطی را فرا میگیرید.
اندازه گیری
شما در این بخش از آموزش یاد می گیرید چگونه اندازه های مورد نیاز برای دوخت لباس را روی فرد بگیرید. یکی از مهم ترین قسمتهای دوخت هر لباس اندازه گیری می باشد چنان که اندازه گیری به درستی انجام پذیرد در نهایت لباسی خواهیم داشت که با بدن مطابقت زیادی خواهد داشت. اندازه گیری حرفه ای از جمله اساسی ترین مرحله ی آموزش خیاطی می باشد.
الگوکشی
بعداز اندازه گیری مرحله الگو کشی است، الگو کشی یعنی پیاده کردن اندازه های شخص روی کاغذ الگو و بعد کشیدن خطوط افقی و عمودی مشخص کردن جای پنس ها روی الگو، بعداز کامل شدن الگو مادربه سراغ مدل سازی می رویم، ومدلی که در ذهن داریم روی الگو پیاده سازی می کنیم.
برش
حالا بعداز الگو کشی باید الگو را روی پارچه قرار دهیم و برش بزنیم، فراموش نکنید جای دوخت جای ساسون ها و قسمت هایی که در دوخت باید کنار هم باشند را علامت بزنید تا الگو بهم نریزد ،سعی کنید تمام قسمت ها ی لباس مثل یقه و سجاف همزمان علامت گذاری شده و برش بخورد و برش بعضی از قسمت ها را به بعد موکول نکنید. حتی می توانید لایی چسب ها را نیز برش زده و بچسبانید.
دوخت
مرحله ای حساس که با کمک چرخ انجام می شود پس باید تنظیم باشد تا حین کار مشکلی پیش نیاید قسمت نخ زیر و رو تنظیم باشد، سوزن سالم باشد و متناسب با پارچه انتخاب شود.درجه ریز و درشتی چرخ را بتوانید تنظیم کنید.
باید دقت داشته باشید تمیز بودن داخل لباس هم مهم است، پس سعی کنید از سردوز استفاده کنید نخ های اضافی کار را بچینید و اگر جای دوخت همه قسمت ها به یک اندازه باشد داخل لباس زیبا تر هم می شود، حتی می توانید با یک آستری داخل لباس را بپوشانید، البته لازم به ذکر است آستری کشی نیز مهارتی است که در آموزش دوخت و خیاطی باید یاد بگیرید.
اتوکشی
مرحله آخراتو کشی است، بعضی از نواقص دوخت در این مرحله از بین می رود به شرطی که شما به درستی نحوه اتو کردن را یاد گرفته باشید . با جنس پارچه ها آشنا شده باشید تا در گام نخست درجه حرارت اتو را با آن تنظیم کنید تا به پارچه آسیبی نرسد.
در نظر داشته باشید مهارت های بالا مراحل خیاطی هستند و داشتن دقت و حساسیت زیاد در هر مرحله شما رو از اشتباهات رایج خیاطی دور نگه می دارد، فقط کافیست در
آموزشگاه خیاطی
معتبری آموزش ببینید و تمامی مراحل را با نهایت شکیبایی به انجام برسانید.
انواع مراحل خیاطی چیست؟
همانطور که گفته شد برای اینکه بتوانیم انواع لباس ها، پرده ها و… را بدوزیم باید توانمندی های مختلفی کسب کنیم که در ادامه انواع دوره هایی که باید آموزش ببینم را شرح می دهیم:
نازک دوزی
خیاطی دارای دوره های مختلفی است، قبل از هر چیز باید در یک آموزشگاه ثبت نام کرده و مرحله نازک دوزی را شروع کنید و مدت زمان این دوره تقریباً ۶ تا ۹ ماه طول می کشد.
بعد از گذراندن این مرحله خیاطی، مدیر آموزشگاه باید هنرجوها را به سازمان فنی و حرفه ای معرفی کند تا از آنها در دو مرحله آزمون بگیرند. در آزمون اول، امتحان کتبی سراسری که بر پایه کتاب های سازمان فنی و حرفه ای است برگزار می شود و همه هنرجویان آموزشگاه ها در آن حضور دارند. بعد از آزمون کتبی، یک امتحان عملی از هنرجوها گرفته می شود، در این امتحان هنرجو باید تمام لوازم خیاطی مانند: چرخ خیاطی و لوازم مورد نیاز دیگر به همراه داشته باشد و بتواند مدلی را که در آزمون مشخص می شود دوخته و ارائه دهد تا نمره قبولی کسب کند.
ضخیم دوزی
در این مرحله خیاطی، هنرجو آموزش می بیند که بر اساس الگو هایی که آموزش می بیند، انواع پارچه های پاییزی و زمستانی را بدوزد.
لباس شب و لباس عروس
در این مرحله خیاطی، دوخت های تزیینی و انواع تکنیک های مربوط به
دوخت لباس مجلسی
آموزش داده می شود، هنرجو باید مهارت زیادی داشته باشد تا بتواند لباس های مجلسی و با کیفیت عالی بدوزد.
ابریشم دوزی
ابریشم دوزی، شیوه های متفاوتی دارد اما بطور کلی باید بتوانید اشکال مختلف را روی لباس پیاده کنید، در این مرحله خیاطی به شما آموزش داده می شود که بتوانید از نخ های ابریشمی و سوزن های خاص استفاده کنید.
منجوق دوزی
در این مرحله خیاطی، که غالبا در
خیاطی زنانه
به کار میرود، شما می آموزید چگونه از منجوق برای تزیین لباس یا تابلو استفاده کنید، البته باید در کار خود حوصله و سلیقه زیادی را به کار ببرید تا نتیجه عالی داشته باشد.
نکات آموزشی خیاطی
همانطور که می دانید در هر کاری نکاتی وجود دارد که سبب تمایز افراد ماهر می شود در ادامه مهمترین نکات انواع مراحل خیاطی را به شما خواهیم گفت.
استفاده از پایه دوخت مناسب:
یکی از اشتباهاتی که ممکن است در خیاطی برای شما بوجود آید استفاده نادرست از پایه دوخت می باشد،
برای جلوگیری از این مشکل باید پایه دوخت را با پارچه ای که از قبل ثابت شده است هماهنگ کنیدو سپس اقدام به دوخت کنید.
اندازه گیری و برش:
شما باید بر اساس یک الگوی صحیح پارچه را برش دهید، پارچه را روی یک سطح صاف و تمیز پهن کنید و با قرار دادن الگو روی آن، برش خود را انجام دهید. فراموش نکنید که الگوها با خطوط راه پارچه، موازی باشند و قبل از اینکه آن را برش دهید باید با کمک سنجاق آن ها را محکم کنید.
دوخت درز ها:
در این مرحله باید تمام درز ها را به صورت درست دوخت بزنید و اتو کنید، قبل از اینکه درز هارا به هم متصل کنید آن ها را اتو کنید، زیرا با اتو کردن پارچه و درز در پایان کار نتیجه مطلوبی می بینید. اگر قبل از برش، پارچه چروک باشد در پایان کار دوخت تمیزی نخواهید داشت.
تنظیم کردن صفحه مدرج و کشش نخ و ماسوره:
برای انجام دوخت ابتدا باید صفحه مدرج کشش را تنظیم کنید، زیرا بعضی اوقات سبب نامنظم و یا سفت شدن کوک ها می شود. بنابراین قبل از دوخت، به نخ ماسوره و قرار گیری ماسوره در جای ماسوره توجه کنید و آنها را تنظیم کنید.
استفاده از پارچه مناسب:
برای شروع آموزش خیاطی بهتر است از پارچه مناسب استفاده کنید، پارچه خوب باید مناسب برای دوخت باشند.
یادگیری خواندن الگوی دوخت:
هر کدام از نماد ها و برچسب هایی که روی الگو می بینید دارای معنی خاصی هستند، قبل از اینکه خیاطی را شروع کنید باید تمام اصطلاحات روی الگو را یاد بگیرید.
چک کردن نخ و سوزن:
سعی کنید نخ و سوزن مناسب با پارچه را انتخاب کنید، نخ ها انواع گوناگونی دارند بعضی از آن ها برای دوخت لباس مناسب نیستند که از جمله آنها: نخ ابریشم، نخ لحاف دوزی و نخ ابریشم مصنوعی می باشد.
همانطور که نخ ها انواع مختلفی دارند، سوزن ها دارای انواعی هستند مثلاً سوزن هایی وجود دارد که برای پارچه های کشی مناسب هستند و به آنها سوزنی کشی می گویند، نمونه دیگر سوزن های سر گرد و کشتباف هستند که برای دوخت با کاموا مورد استفاده قرارمی گیرند. توجه کنید که باید بر اساس وزن پارچه، سوزن خود را انتخاب کنید و همیشه آن را تعویض کنید زیرا باعث می شود در پایان کار دوخت صاف و مرتبی داشته باشید.
استفاده از ابزارهای مناسب:
با کمک ابزار های مناسب می توانیم خیلی از اشتباهات خیاطی خود را برطرف کنیم، مثلاً باید از قیچی مخصوص خیاطی استفاده کنیم زیرا برش پارچه خیلی مهم است و اگر از قیچی کند استفاده کنیم پارچه براحتی بریده نمی شود و خراب می شود.
آماده سازی پارچه مورد نظر:
بعضی از پارچه ها طی مراحل خیاطی، قبل از اینکه دوخته شوند باید شسته شوند زیرا ممکن است پارچه آب رفته و کوچک شود. اگر به این موضوع توجه نکنید لباس تان بعد از دوخت اندازه شما نمی شود.
مدت زمان یاد گیری خیاطی
مدت زمان یاد گیری بسته به شرایط یادگیری هنرجو دارد، بعضی از افراد هستند که سرعت یاد گیری بالایی دارند به همین دلیل این افراد مدت زمان کمی صرف یاد گیری می کنند ،از طرفی بعضی از افراد هم هستند که نیاز به تکرار و تمرین بیشتری دارند، ولی درخیاطی نیز مانند بسیاری از کارها با تمرین زیاد شما به مهارت زیادی دست پیدا می کنید و با گذشت زمان بسیاری از ترفندهای راحت خیاطی را کسب می کنید.
مدت زمان آموزش و دوخت اهمیت ندارد آنچه بسیار مهم می باشد کسب تجربه و به روزرسانی تکنیک های خیاطی می باشد.
برچسب ها :
•
خیاطی
•
آموزش خیاطی
•
آموزشگاه خیاطی
•
دوخت لباس مجلسی
•
خیاطی زنانه
سایر مقالات
معرفی انواع متدهای خیاطی
مشاهده مقاله
مزایا و معایب خیاطی بدون الگو
مشاهده مقاله