تفاوت دوربین های مداربسته شبکه (IP) با دوربین های مداربسته آنالوگ

 دوربین مداربسته  یک سیستم امنیتی که وظیفه نظارت بر یک محیط را بر عهده دارد. دوربین های مداربسته به دو دسته کلی آنالوگ و تحت شبکه IP تقسیم بندی می شوند. به این معنی است شما هر دوربین مداربسته ای را انتخاب و خریداری کنید یکی از این دو دسته است. در این مقاله به مقایسه و بررسی تفاوت های دو دوربین مداربسته آنالوگ و دوربین مداربسته IP قصد داریم بپردازیم. دسته اول همان دوربین های مداربسته قدیمی هستند که سال هاست تولید می شوند و برای بسیاری از ما شناخته شده اند. کار اصلی این دوربین ها دریافت سیگنال های آنالوگ است که این داده ها در ادامه توسط DVR متصل به دوربین به سیگنال دیجیتال تبدیل شده و ذخیره سازی می شود. دسته دوم دوربین های IP هستند که به تازگی وارد بازار شده و توجهات بسیاری را نیز به خود جلب کرده اند. اصطلاح IP شکل کوتاه Internet Protocol می باشد و از این رو به این دوربین ، دوربین مداربسته تحت شبکه نیز گفته می شود.

شاید شما این سوال را از خود بپرسید که با توجه به نیاز ها و بودجه در نظر گرفته شده خرید کدام دوربین مداربسته بازدهی بیشتری خواهد داشت. در ادامه این مقاله به بررسی دوربین های آنالوگ و تحت شبکه خواهیم پرداخت:
 
  تفاوت دوربین های مداربسته شبکه (IP) با دوربین های مداربسته آنالوگ  
 
دوربین مداربسته آنالوگ 
 دوربین مداربسته آنالوگ  اولین نوع دوربین های مداربسته بودند که امروزه پیشرفت های زیادی هم در کیفیت تصویر و امکانات دیگر داشته است. انتقال تصویر در دوربین های آنالوگ به وسیله کابل کواکسیال انجام می گیرد. دستگاه رکوردر DVR که وظیفه پخش و ضبط تصاویر دوربین مداربسته را بر عهده دارد، تصاویر آنالوگ را دریافت کرده و آن ها را به تصاویر دیجیتال تبدیل می نماید.

دوربین مداربسته تحت شبکه IP
 دوربین مداربسته شبکه  دسته دیگر دوربین های مداربسته هستند.  در این دوربین ها انتقال تصاویر و داده ها بر روی بستر شبکه انجام می پذیرد. در دوربین مداربسته تحت شبکه تصاویر از طریق کابل شبکه انتقال می یابد و توسط NVR تصاویر دریافت شده و پخش می شود. البته به جز NVR می توان تصاویر را بر روی کامپیوتر دریافت و مدیریت کرد و دیگر نیازی به NVR نیست.
 
دوربین های مداربسته آنالوگ با دوربین مداربسته IP چه تفاوتی دارند؟
در مقایسه بین این دو نوع دوربین، اولین تفاوتی که متوجه آن خواهید شد، قیمت ارزان تر دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های تحت شبکه است. اما در مقابل قیمت ارزان، دوربین های آنالوگ معایب بسیاری دارد که بزرگ ترین عیب آن، کیفیت پایین تصویر است. از نظر کیفیت تصویر، دوربین های آنالوگ بسیار محدود است و فقط قابلیت ضبط تصاویر را با روزولشن ۰٫۵ مگاپیکسل دارد. این در حالی است که در دوربین های مداربسته تحت شبکه، کیفیت تصاویر تا ۵ مگاپیکسل نیز می رسد. در ادامه مطلب تفاوت های بیشتری از این دو مدل را برایتان شرح میدهیم
 
 
تفاوت در کیفیت تصاویر دوربین مداربسته IP با آنالوگ :
دوربین های مدار بسته تحت شبکه IP از عملکرد بسیار بهتری نسبت به دوربین های مداربسته آنالوگ برخوردارند. یکی از مهمترین تفاوت هایی که در بین این دوربین ها وجود دارد کیفیت بسیار بالای تصاویری است که در دوربین های مدار بسته تحت شبکه IP دریافت می شود. در CCTV های آنالوگ تصاویر قابلیت بزرگ نمایی زیادی ندارند و شما بعضا نمی توانید موارد دلخواهی که در یک تصویر مشاهده می کنید را به اندازه کافی و با کیفیت لازم بزرگنمایی کنید اما در IP CCTV ها با توجه به اینکه از ساختار دیجیتال برای دریافت تصاویر استفاده می شود و تعداد پیکسل هایی که از تصاویر دریافت می شود بسیار بالا است شما می توانید تصاویر با کیفیتی را دریافت کنید ، در یک IP CCTV بعضا در حالت عادی شما می توانید تا ۱۰ مگاپیکسل کیفیت تصاویر دریافتی را بالا ببرید و با کیفیت بسیار بالایی تصاویر را دریافت کنید.
 
تفاوت در امنیت دوربین مداربسته IP با آنالوگ :
زمانیکه صحبت از امنیت در ضبط تصاویر می شود ، قطعا IP CCTV امنیت بهتری را نسبت Analog CCTV ها ارائه می دهند و بهترین گزینه امنیتی می باشند. دلیل این امنیت بالا این است که در IP CCTV ها شما می توانید همه چیز را رمزنگاری کنید ، از ضبط تصاویر گرفته تا انتقال آنها در شبکه و در نهایت ذخیره سازی آنها بر روی دستگاه مورد نظر همه و همه قابل رمزنگاری و امن سازی هستند ، در چنین شرایطی دسترسی به داده ها فقط برای افرادی ممکن است که اطلاعات احراز هویت درستی برای ارائه کردن به IP CCTV داشته باشند. در دوربین های مدار بسته آنالوگ یا Analog CCTV ها فقط کافیست که به CCTV دسترسی پیدا کنید و با همین کار شما به تمامی داده های موجود در آن و تصاویر ضبط شده دسترسی پیدا خواهید کرد.
 
تفاوت در قیمت دوربین مداربسته IP با آنالوگ :
این دوربین های امروزه جایگاه خوبی در بازار جهانی دارد اما دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های ip قیمتی کمتر ، عملکردی ساده تر و پرکاربردتر هستند و اکثر دوربین های نصب شده در مکان های کوچک و واحد های اداری و تجاری دوربین های آنالوگ هستند.
 
 تفاوت دوربین های مداربسته شبکه (IP) با دوربین های مداربسته آنالوگ  
 
تفاوت در نصب و راه اندازی دوربین مداربسته IP با آنالوگ :
قدمت دوربین مداربسته آنالوگ در بازار بسیار بیشتر بوده و به تبع آن متخصصین و فروشنده های بیشتری به این دستگاه ها آشنایی دارند. لذا اگر می خواهید دوربین مداربسته ای پی را جایگزین دوربین های قدیمی خود کنید ممکن است در پیدا کردن متخصص و راه انداز خبره کمی دچار مشکل شوید، پس توجه داشته باشید که  نصب و فروش دوربین مداربسته  حتما توسط افراد متخصص انجام گردد. از طرفی راه اندازی دوربین های IP بسیار راحت تر بوده و تنها به یک کابل شبکه نیاز دارد. در حالی که دوربین های آنالوگ علاوه بر یک کابل برق نیاز به یک کابل برای DVR نیز دارند. به علاوه، تنظیم زاویه دید دوربین های آنالوگ باید دستی و توسط متخصص انجام شود در حالی که دوربین های مداربسته IP به راحتی و با کنترل از راه دور قابل تنظیم خواهند بود.
 
تفاوت در پوشش دهی زاویه دید دوربین مداربسته IP با آنالوگ :
زاویه دید و پوشش دهی دوربین مداربسته تحت شبکه IP در مقایسه با دوربین آنالوگ بیشتر است. این مسئله خصوصا برای شرکت هایی مطرح است که به تعداد زیادی دوربین مداربسته برای پوشش دهی بخش های مختلف سازمان خود نیاز دارند. در این شرایط استفاده از یک دوربین آی پی می تواند کارایی چهار دوربین آنالوگ را برای آن ها داشته باشد.


برچسب ها :

دوربین مداربسته

نصب و فروش دوربین مداربسته

دوربین مداربسته شبکه

دوربین مداربسته آنالوگ