ثبت کسب و کار (تبلیغات)
تهران
تغییر شهر
اراک
اردبیل
ارومیه
اسلامشهر
اصفهان
اهواز
بابل
بجنورد
بندرعباس
بوشهر
پاکدشت
پردیس
پرند
تبریز
تربت حیدریه
تهران
خرم آباد
خمین
رباط کریم
رشت
زاهدان
زنجان
ساری
سبزوار
سمنان
شهرک اندیشه
شهرکرد
شهریار
شیراز
فردیس
قزوین
قم
گرگان
گرمدره
لاهیجان
لواسان
محمودآباد
مشهد
نیشابور
ورامین
کرج
کرمان
یزد
جستجو:
در:
صفحه اصلی
دسته بندی مشاغل
مشاهده تمامی فعالیت ها
آرایشی و بهداشتی
رستوران و تهیه غذا
ورزش ، سرگرمی و هنر
آموزش
الکترونیک و دیجیتال
پزشکی و سلامت
صنایع پوشاک
صنعت
خدمات عمومی و دولتی
لوازم ساختمان و منزل و راه سازی
حمل و نقل
خودرو
سفر و گردشگری
چاپ و تبلیغات
محله ها
ثبت کسب و کار و تبلیغات
مقالات
درباره ما
تماس با ما
ورود اعضا
ثبت نام در سایت
×
لطفاً جهت انتخاب ، بر روی شهر مورد نظر کلیک نمایید
اراک
اردبیل
ارومیه
اسلامشهر
اصفهان
اهواز
بابل
بجنورد
بندرعباس
بوشهر
پاکدشت
پردیس
پرند
تبریز
تربت حیدریه
تهران
خرم آباد
خمین
رباط کریم
رشت
زاهدان
زنجان
ساری
سبزوار
سمنان
شهرک اندیشه
شهرکرد
شهریار
شیراز
فردیس
قزوین
قم
گرگان
گرمدره
لاهیجان
لواسان
محمودآباد
مشهد
نیشابور
ورامین
کرج
کرمان
یزد
صفحه اصلی
>
مقالات
>
یادگیری و حفظ قرآن کریم
یادگیری و حفظ قرآن کریم
قرآن همیشه یکی از کتاب های بزرگ اسلام بوده است و همیشه میماند و حفظ کردن آن علاوه بر بالا رفت ثواب میتواند گره های زندگی تان را باز کند در ادامه با
آموزش قرآن
و حفظ ساده آن با روشی آسان، ما را دنبال کنید.
روش آسان یادگیری قران کریم
1. آشنایی با روخوانی و روانخوانی
بعضی ها بدون طی کردن مراحل حفظ قرآن نیز می توانند قرآن را ـ هرچند با دشواری و تمرین بیشتر ـ حفظ کنند، ولی مراحلی که سپری کردن آنها در افزایش سرعت و مقدار و دوام حفظ آیات قرآن بسیار موثر است، هفت مرحله است و مرحله اولِ آن، این است که تلاش کنید، پیش از حفظ قرآن، یک دوره
آموزش روخوانی
قرآن را یاد بگیرید و «روانخوان» شوید تا از همان آغاز و با تسلط بر روخوانی قرآن، آیات الهی را به طور صحیح و بدون غلط بخوانید و با تسلط بر روانخوانی قرآن، با سرعت بیشتری، آیات بیشتری را حفظ نمایید.
2. آشنایی با تجوید قرآن
بهتر است که علمِ «
تجوید
»، قرآن یا همان «نیکو خوانیِ» قرآن را، پیش از حفظ آیات، فرا بگیرید، تا از همان آغاز حفظ قرآن، آیات را نیکوتر و زیباتر نیز بخوانید؛ زیرا آشنا بودن با علم تجوید، انجام دادن این کار را برای شما بسیار آسانتر می کند.
3. آشنایی با دستور زبان قرآن
چنانچه برای شما امکان دارد، بکوشید یک دوره دستور زبان عربی را که به آن «صَرف و نَحْو» می گویند، هرچند به صورت مختصر و اِجمالی، فرا بگیرید؛ زیرا آگاه بودن از قواعد دستور زبان عربی و آشنایی با آنها، در سرعت و مقدار حفظ آیات قرآن بسیار موثر است.
4. آشنایی با لحن عربی قرآن
از همان آغاز، آیات قرآن را با لَحن و آهنگ و لهجه عربی حفظ کنید. برای این منظور، به تلاوت و قرائت قاریان معتبر و مشهور عرب و ایران گوش فرا دهید.
5. آشنایی با روش ترتیل قرآن
تلاوت قرآن به روش «تَرتیل» را بیاموزید و بکوشید که قرآن را با همین روش، حفظ کنید. برای یادگیری آن، می توانید به نوارها و سی دی های تلاوت قرآن با روش ترتیل، مانند نوار ترتیلِ استادان: «محمد صِدّیق مَنشاوی» و «عبدالرحمن حُزَیفی» گوش فرا دهید و خودتان نیز همراه آنها بخوانید، یا در جلسات تلاوت قرآن به روش ترتیل، شرکت نمایید، و یا این روش را زیر نظر «استاد» یاد بگیرید و تمرین کنید تا کاملاً با روش و سَبک ترتیل آشنا شوید و بر آن مسلط گردید. در صورتی که حفظ قرآن و تکرار آیات آن با روش ترتیل، از نظر سرعت، برای شما تُند و سریع است، می توانید با روش دیگری به نام «تَحقیق» که از نظر سرعت، آهسته تر از روش ترتیل است، آیات قرآن را تکرار و حفظ کنید و به نوارهای تحقیقِ استادانی همچون: «محمود خلیل الحُصَری» و «عبدُ الباسِط محمد عبدُ الصمد» گوش فرا دهید.
6. آشنایی با ترجمه قرآن
بکوشید که پس از حفظ هر قسمت از قرآن، با ترجمه و معنی کلمات و آیات آن قسمت نیز آشنا شوید. این آشنایی، افزون بر داشتن آثار علمی و اخلاقی و معنوی، می تواند عاملی موثر در به یادآوردن آیات حفظ شده، هنگام مرور محفوظات قرآنی، نیز باشد. به طور نمونه، اگر شما آیه 13 سوره «حُجُرات»، یعنی آیه «… اِنَّ اَکرَمَکُمْ عِندَ اللّهِ اَتقیکُم…»؛ را حفظ کنید و با معنی و مفهوم آن، یعنی «گرامی ترین شما نزد خدا پرهیزکارترین شماست.» نیز آشنا گردید، پس از مدتی و هنگام مرور محفوظات قرآنی خود، به این آیه که می رسید، چنانچه قسمتِ «اِنَّ اَکرَمَکُم عِندَ اللّهِ» را به یاد آوردید، اما قسمتِ «اَتقیکُم» را فراموش کردید، چون از پیشْ با معنیِ «اَتقیکُم: پرهیزکارترین شما» آشنا بوده اید، بهتر و سریع تر می توانید قسمتِ «اَتقیکُم» را به یاد آورید و مثلاً به جای آن، عبارتِ «اَغنیکُم» را که به معنیِ «ثروتمندترین شما» است، نگویید؛ زیرا از پیش می دانسته اید که «گرامی ترین انسانها نزد خدا پرهیزکارترین آنان است، نه ثروتمندترین آنان» و «پرهیزکارترین»، معنیِ «اَتقیکُم» و نه چیز دیگری است؛ هرچند برخی بر این عقیده اند که «حتی آشنایی با ترجمه و معانی کلمات و آیات قرآن، پیش از حفظ آنها و نه پس از آن، می تواند در حفظ بهتر و سریع تر و پایدارتر آیات نیز تاثیر مثبت بگذارد.»
7. آشنایی با تناسب معنایی آیات قرآن
آگاهی از تناسب معنایی آیات با یکدیگر می تواند عامل موثر دیگری در حفظ آیات قرآن و بویژه قسمت پایانی آنها باشد. مثلاً «اصمعی» می گوید: «روزی آیه «والسّارِقُ والسّارِقَتُ فَاقطَعُوا اَیدیَهُما جَزآءً بِما کَسَبا نَکالاً مِنَ اللّهِ» را خواندم و آن را با عبارت «واللّه ُ غَفورٌ رَحیمٌ» به پایان رساندم. شخصی بیابان نشین نزدیک من بود و قرآن خواندن مرا شنید. آن شخص به من گفت: آیه را دوباره بخوان. من نیز آن آیه را دوباره خواندم و با همان عبارت «واللّه ُ غَفُورٌ رَحیمٌ» به پایان رساندم. آن شخصِ بیابان نشین به من گفت: آیه را به صورت اشتباه خواندی. به او گفتم: مگر تو قرآن می دانی؟ پاسخ داد: نه! من قرآن نمی دانم. به وی گفتم: پس، چگونه می گویی که من آیه را اشتباه خوانده ام؟ جواب داد: آن گونه که تو آیه را خواندی، آغاز و پایان آن، از نظر معنی و مفهوم، با یکدیگر تناسب ندارند؛ زیرا خداوند هم از کیفر و عقوبت سخن می گوید و هم خودش را به غَفورٌ رَحیمٌ توصیف می نماید. پس از سخن این شخصِ بیابان نشین متوجه شدم که پایان آیه، عبارتِ «وَ اللّه ُ عَزیزٌ حَکیمٌ» است. و همین تناسب معنایی را نیز در آیه 98 سوره «یوسُف» می توان دید؛ زیرا فرزندان حضرت «یعقوب» علیه السلام به او گفتند: «ای پدر! از خدا آمرزش گناهان ما را طلب کن که ما خطا کار بودیم.» حضرت به آنان فرمودند: «… سَوفَ اَستَغفِرُ لَکُمْ رَبّیآ اِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ»؛ «بزودی برای شما از پروردگارم آمرزش می طلبم که او آمرزنده و مهربان است.» همان گونه که در این آیه کریمه نیز می بینید، آغاز این آیه، یعنی «اَستَغْفِرُ: آمرزش می طلبم» با پایان آن، یعنی «اَلْغَفُورُ: آمرزنده» تناسب معنایی دارد.
حفظ کامل قران کریم
1.
برای حفظ قرآن و ادامه مستمر آن، دست کم به دو چیز نیاز دارید: یکی انگیزه عالی و دیگری هدف متعالی. انگیزه عالی، شما را به شروع کار تشویق می کند و هدف متعالی، شما را به ادامه کار و پایان دادن آن ترغیب می نماید. بنابراین، به انگیزه و هدف خود، برای حفظ قرآن، بیشتر توجه کنید، و پیش از شروع حفظ، به تبیین و تحلیل آن، برای خود، بپردازید تا حفظ قرآن را به پایان برسانید و در میانه راه، از ادامه آن باز نمانید.
2.
گوش دادن به نوارهای تلاوت قرآن در زمینه آیات مورد نظر. به طور مثال، دیده یا شنیده اید که برخیها هنگام رانندگی، به نوارهای قرآن گوش داده اند و همه آیات خوانده شده در نوار و یا بسیاری از آنها، حتی به طور ناخواسته، حفظشان شده است و این نشان دهنده اهمیت حفظ قرآن از راه گوش دادن به نوارهای قرآنی است. گفتنی است کسانی که می خواهند افزون بر حافظ قرآن بودن، قاری قرآن نیز باشند، می توانند نوارهای قاریانی را انتخاب نمایند که آیات مورد نظرشان برای حفظ را به سبک مورد نظرشان برای تلاوت خوانده باشند.
3.
مدتی است نوارهای صوتی و کاستِ مخصوص حفظ قرآن، با روش های گونه گون تهیه و تنظیم شده است و در بازار به فروش می رسد و یا در موسسات و مراکز آموزش حفظ قرآن دیده می شود.
می توانید از آنها نیز برای حفظ قرآن استفاده کنید. و چنانچه برای شما امکان دارد، بهتر است برای حفظ قرآن، از نوارهای ویدئویی و دیسکهای فشرده رایانه ای (Compact Disk = CD) که به صورتِ «سمعی و بصری: شنیدنی و دیدنی» است، استفاده کنید، زیرا طبق نظر برخی از روان شناسان، حدود 80% یادگیری از طریق «چشم» تحقق می پذیرد.
4.
یکی از عوامل موثر در حفظ آیات و سوره های قرآن و دلگرم شدن به این کار، آگاهی یافتن از ثواب و پاداشهایی است که در احادیث اسلامیِ ما برای خواندن و حفظ کردن آیات و سوره های قرآن بیان شده است.
5.
حفظ آیات قرآنی و فراموش نکردن محفوظات قرآنی، نیازمند، «تکرار» است. بنابراین، از هر فرصتی برای مرور و تمرین مداوم آیات و بازخوانی و بازگویی آنها استفاده کنید و برای تکرار آیات حفظ شده، بیشتر از حفظِ خود آیات، وقت بگذارید.
6.
گاه برخی از آیات را با «نوشتن» آنها، بهتر و سریعتر حفظ می کنید تا با «خواندن» آنها؛ البته می توانید آیاتی را که برای حفظ کردن، مثلا بر یک صفحه کاغذ یا مقوا نوشته اید، همراه خود داشته باشید تا در فرصتهای مناسبی که برای حفظ قرآن و مرور آیات الهی به دست می آورید، از آیات نوشته شده بر صفحه کاغذ یا مقوا استفاده کنید. و با توجه به اینکه جایی از بدن شما، مانند دستهایتان، نباید بدون طهارت و وضو به نوشته های قرآن برسد!، می توانید برای رعایت این امر ـ در صورتی که طهارت ندارید ـ صفحه کاغذ یا مقوای مذکور را درون پاکتی پلاستیکی و پاکیزه قرار دهید و یا مقداری از کناره و حاشیه آن را برای در دست گرفتن، سفید بگذارید.
7.
همواره به این نکته توجه داشته باشید که چه مقدار از آیه ها و سوره ها و جزءهای قرآن را حفظ کرده اید، نه اینکه چه مقدار را حفظ نکرده اید. و نیز تا کنون چه مدت از وقت خود را برای حفظ قرآن مجید صرف کرده اید، نه اینکه چه مدتِ دیگر تا پایان حفظ قرآن باقی مانده است.
8.
شرکت منظم و مداوم در جلسات گروهیِ حفظ و قرائت قرآن هم باعث می شود که شما به حفظ قرآن مُقَیّد شوید و هم موجب می گردد که محفوظات قرآنی دیگران را بشنوید و در نتیجه، به تصحیح و تقویت و دوام محفوظات خود کمک کنید.
منبع: talab.org
برچسب ها :
•
آموزش قرآن
•
آموزش روخوانی
•
تجوید
سایر مقالات
انواع پارچه پرده
مشاهده مقاله
مقایسه کتاب معمولی با کتاب صوتی و دلایل رشد کتاب صوتی
مشاهده مقاله
تفاوت بیمه عمر با بیمه تامین اجتماعی در چیست؟
مشاهده مقاله
همه آنچه که باید در مورد دوره های آموزشی کامپیوتر بدانیم
مشاهده مقاله
تفاوت دوربین های مداربسته شبکه (IP) با دوربین های مداربسته آنالوگ
مشاهده مقاله
چه توصیه ای برای لیزر موهای زائد در دوران بارداری می شود؟
مشاهده مقاله
وظایف یک وکیل نسبت به موکل خود چیست؟
مشاهده مقاله
تفاوت انواع کابینت ها
مشاهده مقاله
چه دوربین هایی جهت کنترل ترافیک مناسب هستند؟
مشاهده مقاله
کامپوزیت ونیر و لمینت دندان چه فرقی با هم دارند؟
مشاهده مقاله
ورزش های هوازی و انواع آن
مشاهده مقاله
همه چیز درباره لیزر موهای زائد کل صورت
مشاهده مقاله