تفاوت انواع کابینت ها

از زمان های قدیم کمد یا گنجه های مخصوص برای نگهداری مواد غذایی و ظرف های مختلف آشپزخانه وجود داشت که معمولا آنها را از سیمان یا آجر یا سنگ و کاشی می ساختند.
اما امروزه با مدرن شدن وسایل آشپزخانه از متریال های دیگری برای ساختن گنجه ها و کابینت ها استفاده می شود در واقع گنجه های دیروزی جای خود را به کابینت های امروزی داده اند
کابینت هاباعث شکل گرفتن و جلوه بخشیدن به فضای آشپزخانه می شود. کابینت ها دارای انواع متنوع و گوناگونی بوده که هر کدام دارای جنس های متفاوت و با طرح های مخصو۹ص به خود، پاسخگوی هر نوع سلیقه ای می باشند. اما هر کدام از این کابینت ها می بایست متناسب با محیط اجرا یا همان آشپزخانه انتخاب شوند و مسلما آشنایی با انواع آنها و تفاوت هایی که با یکدیگر دارند، می تواند کمک قابل توجهی در انتخاب بهتر کابینت های شما داشته باشد. عمده تفاوت اغلب کابینت ها به مواد اولیه جهت ساخت آنها مربوط می شود که در ادامه با بررسی این متریال های تولیدی، با تفاوت  انواع   کابینت آشپزخانه  بیشتر آشنا خواهیم شد.
 
کابینت های فلزی
کابینت های ساخته شده از فلز امروزه چندان استفاده ای نداشته و فقط کابینت های مدرن استیل که دارای ظاهری شیک هستند مورد توجه و استفاده قرار می گیرد. کابینت های فلزی دارای قیمت مناسب تری نسبت به سایر انواع کابینت می باشند و شاید همین امر دلیل استفاده از اسکلت های فلزی کابینت ها باشد. مثلا ممکن است شما بودجه چندانی برای تعویض کابینت های خود در اختیار نداشته باشید و در این حالت بهتر است اسکلت فلزی داخل کابینت تغییر نکرده و تنها درب های آن تعویض شود. البته این کار شاید هزینه چندانی برای ما در بر نداشته باشد اما پس از مدتی نیازمند رنگ آمیزی مجدد بوده و یا ممکن است اسکلت فلزی آن در اثر رطوبت دچار پوسیدگی و زنگ زدگی گردد.
 
مزایا و معایب
نیازمند رنگ آمیزی مجدد
امکان زنگ زدگی در برابر رطوبت
هزینه مناسب ساخت و نصب
 
کابینت های چوبی
کابینت های چوبی از جمله کابینت هایی است که دارای قیمت های بالایی بوده اما بسیار شکیل و زیبا هستند و جلوه ای زیبا و چشم نواز به آشپزخانه می بخشد. برای ساخت و نصب این نوع کابینت ها، مدت زمان بیشتری را باید صرف نمود. این نوع متریال مناسب افرادی است که علاقمند به طراحی های ساده می باشند. استفاده از  کابینت چوبی  برای دکوراسیون های کلاسیک نیز بسیار مناسب می باشد.
 
   
 
مزایا و معایب
مناسب برای استفاده در آشپزخانه های روستیک و کلاسیک
دارای قیمت نسبتا بالا
صرف زمان زیاد جهت آماده سازی و نصب
 
کابینت های ام دی اف
یکی از پرطرفدارترین انواع کابینت ها که با هر نوع سبک و دکوراسیونی قابل هماهنگی بوده، ام دی اف می باشد. ام دی اف را از ضایعات سایر چوب ها تهیه می کنند که در رنگ ها و اشکال متنوع ساخته می شوند. این نوع کابینت ها مقاومت بالایی در برابر رطوبت و حرارت از خود نشان می دهند و شاید همین مشخصه باعث شده است کابینت های ام دی اف در بین افراد، خواهان بیشتری داشته باشد و از آن علاوه بر ساخت کابینت های آشپزخانه در ساخت مبلمان، میز و صندلی، کفپوش اتاق ها و دکور نیز استفاده می شود. ام دی اف عایق خوب صدا نیز محسوب می شود.
 
مزایا و معایب
دارای تنوع زیاد در طرح و رنگ
داشتن مقاومت زیاد در برابر رطوبت
مقاوم در برابر حرارت و گرما
قابل استفاده در انواع سبک های دکوراسیون
 
کابینت های هایگلاس
گونه ای متفاوت از ام دی اف،  کابینت هایگلاس  هست ئکه دارای زیبایی خیره کننده و سطوحی براق می باشند. قیمت این نوع کابینت ها نیز نسبتا بالا بوده و دارای ترکیب رنگی متنوعی می باشند. کابینت های هایگلاس در برابر خط و خش مقاومت بالایی از خود نشان می دهند همچنین پاک کردن و تمیز کردن آنها بسادگی قابل انجام است. البته باید توجه داشته باشید که در کابینت های با رنگ تیره ممکن است لک اثر انگشت بر روی آنها بماند.
 
 تفاوت انواع کابینت ها  
 
مزایا و معایب
بسیار براق و درخشنده
دارای تنوع رنگی بالا
آسان – تمیز کردن و نگهداری
 
کابینت های پی وی سی
کابینت های ساخته شده از جنس پی وی سی چندان مورد استفاده قرار نمی گیرند و با کابینت های از جنس ام دی اف و با روکش پی وی سی متفاوت می باشند. هزینه تولید و نصب کابینت های با روکش پی وی سی کمتر از دیگر انواع کابینت ها می باشد. همچنین تنوع طرح و رنگ در این نوع کابینت ها بسیار متنوع و زیاد بوده و ساخت و نصب آنها نیز راحت تراسان تر از سایر کابینت ها صورت می گیرد.
 
 
مزایا و معایب
ساخت و نصب ساده
قیمت مناسب
نگهداری راحت
تنوع در طرح و رنگ
تجزیه پذیر نبوده و از این جهت باعث آسیب به محیط زیست می شود
 
کابینت های ممبران یا وکیوم
مواد اولیه اصلی  کابینت ممبران  یا وکیوم، ورق های پی وی سی هستند که با قرار گرفتن یا کشیده شدن بر روی متریال های مختلف مانند ام دی اف، ورق هایی به نام ممبران یا وکیوم تولید می کنند. طرح روی ورق های ممبران نیز قبل از روکش زدن و وقتی ورق ها خام هستند و با کمک ابزار و دستگاه مخصوص ایجاد می شوند و پس از آن با کمک تکنولوژی خاصی ورق های پی وی سی بر روی ورق های خام ام دی اف کشیده و یا در اصطلاح، وکیوم می شود. این نوع کابینت ها ممبران نامیده می شوند که دارای قیمت بالایی نیز هست و در حال حاضر بسیار پر طرفدار بوده و در طرح های متنوع و زیبا در آشپزخانه ها جلوه گری می کنند.
 
  
 
مزایا و معایب
کابینت های ممبران را می توان در هر دو سبک کلاسیک و مدرن طراحی و تولید کرد
تنوع بالای رنگ و طرح کابینت های ممبران از دیگر مزایا آن محسوب می شود
مقاومت پایینی در برابر نور و حرارت از خود نشان می دهند
روکش آنها در برابر اجسام نوک تیز مقاومت پایینی دارند
پوشش دهی لایه پی وی سی بر روی طرح های ظریف کامل نیست برای جلوگیری از بروز این مشکل بهتر است از طرح های خیلی ظریف برجسته یا فرو رفته بر روی کابینت های ممبران خودداری کرد.

برچسب ها :

کابینت چوبی

کابینت آشپزخانه

کابینت هایگلاس

کابینت ممبران

خرید کابینت ممبران

خرید کابینت هایگلاس

خرید کابینت آشپزخانه